Min första hund var en svart blandras (spets) tik. Hon kom till oss 1980 och var en mycket speciell krabat. Den första golden retrivern var en tik vid namn Birdcherry’s Ginger "Jessi" som vi hämtade från Sverige 1981 av Ulla Hägglund. Med Jessi tränade vi allt möjligt; vi gick på utställningar, jakt, viltspår och på brukshundsträningar mm. Hon gillade också att vara draghund. Jessi blev sedan viltspårs champion. Hon förgyllde våra dagar i 17 år. 1986 tog vi FIN JCH Hiekkakankaan Quunsäde "Ninja", som blev vår stamtik.

Ninja

Nando

Ninja var lugn, tjänstvillig, väldigt arbetsvillig och verkligen varmhjärtad, en sann golden. Hon fick två valpkullar och från den senare lämnade FIN JCH Goldgingers Wild Dream "Nikita", född 1992, hos oss. Nikita hade tre kullar. Nikitas valp FIN JCH Goldgingers Snow Star "Nando" föddes 1996 och har varit den mest framgångsrika av våra hundar. Hon har 14x jakt EKL I och ett utställnings certifikat. FIN JCH blev hon som tre åring. Nando har haft två valpkullar, från den första kullen har vi Goldgingers Dolce Gabbana. Demi började sin karriär mycket bra och har hittills 2xNKL på jakt och ett utställnings certifikat. Vi har stora förväntningar på Demi då hon nästa säsong startar i ÖKL.
Zira är hämtad från Doubleuse kenneln i Sverige. Doubleusarna har utmärkta resultat från jakt och bruk, men utställningsstjärnor blir de knappast. Zira har hittills ÖKL 2 i jakt och jag förväntar mig ännu mycket av henne. Ziras första kull föddes 2004 och av dessa lämnar en tik i familjen. Mer information om hundarna finns på ”Våra hundar” sidan.

Zira